24/7 bereikbaar

Uitvaartkosten

Uitvaartkosten zijn een belangrijk onderdeel van het plannen van een begrafenis of crematie. Hier zijn enkele onderwerpen die van invloed zijn op de kosten:

Basiskosten: Dit omvat de diensten van de begrafenisondernemer, het gebruik van de faciliteiten voor de afscheidsdienst, aangifte van overlijden, dagelijks contact, maken de rouwbrief samen met familie, begeleiding op de dag van de uitvaart, in gang zetten van uitkering van uw uitvaartpolis en nog veel meer.

Kosten van de kist of urn: De prijs van de kist of urn varieert sterk, afhankelijk van het materiaal, de stijl en de kwaliteit.

Vervoer: De kosten voor het vervoeren van de overledene van de plaats van overlijden naar het uitvaartcentrum of uitvaarthuis, evenals eventueel vervoer naar de begraafplaats of het crematorium. Hierin is heel veel mogelijk zoals de keuze uit het vervoersmiddel of de kleur.

Begraafplaats- of crematoriumkosten: Dit omvat de vergoedingen voor het gebruik van de begraafplaats (graf wat gegraven moet worden) of het crematorium (crematie), evenals eventuele extra diensten zoals grafrechten, asbestemming en monumenten.

Administratieve kosten: Dit zijn kosten zoals overlijdensakten en andere administratieve formaliteiten die moeten worden afgehandeld.

Bijkomende kosten: Dit kunnen kosten zijn voor zaken zoals bloemen, rouwkaarten, catering na de afscheidsdienst, en eventuele andere speciale verzoeken van de familie. Dit is sterk afhankelijk van de keuzes die de nabestaanden maken over deze zaken.

Het is belangrijk voor mensen om zich bewust te zijn van deze kosten en om indien mogelijk financiële planning te doen door middel van het sparen van een geldbedrag. Als men een uitvaartverzekering wil afsluiten let dan goed op want vaak zijn niet alle kosten gedekt! Het verlicht de financiële lasten voor nabestaanden.

Tegenwoordig kost een gemiddelde uitvaart tussen de €7000 en €10.000

Contact

Heeft u behoefte aan meer informatie over dit onderwerp?
Neem dan gerust contact met ons op. We staan voor u klaar.

Geschreven door:

Wenso Uitvaarten
Wenso Uitvaarten

Een uitvaart naar wens

Bespreek uw wensen. Wij denken graag met u mee. Voor meer informatie…

Recente berichten

Meer artikelen

Duurzame opties in de Uitvaartbranche: Een Groen afscheid

Een uitvaart naar wens

Bespreek uw wensen met ons. Wij denken graag met u mee. Voor meer informatie…